Woonfraude aanpakken: Recherchebureau DPR Nederland werkt regelmatig voor woningbouwverenigingen, bemiddelingsbureaus en bijvoorbeeld verhuurders van vakantiewoningen. Wij doen onderzoek bij vermoedens van bijvoorbeeld:
Voorbeelden van woonfraude
Illegaal onderverhuren
Voor sommige mensen is het verleidelijk om hun huurwoning illegaal onder te verhuren. De huurder betaalt een lage huur aan de wooncorporatie en vraagt aan de onderhuurder een veel hoger bedrag. Of de huurder geeft een woning door aan familie of vrienden, bijvoorbeeld om te ontkomen aan de lange wachtlijsten voor een woning.
Uitkeringsfraude
Soms wordt de woning ook aangehouden voor andere doelen, bijvoorbeeld voor uitkeringsfraude. Denk hierbij aan een huurder die een bijstandsuitkering en/of huurtoeslag krijgt, maar in werkelijkheid nog bij zijn ex-echtgenoot verblijft en daar dus niet voor in aanmerking komt.
Hennepteelt
Ook laten mensen zich soms verleiden de huurwoning onder te verhuren om hennep in de woning te telen. In de praktijk blijkt dat woonfraudeurs vaak in meer dan één opzicht frauderen.
Negatieve gevolgen van woonfraude
Wie in Nederland een (sociale) huurwoning wil, moet zich hiervoor inschrijven. Door middel van het woonruimteverdeelsysteem zijn er regels opgesteld, die ervoor zorgen dat de verdeling van woningen zo eerlijk mogelijk is. En iedereen moet dus op zijn/haar beurt wachten. Elke keer dat een woning illegaal wordt onderverhuurd, komt de woning niet beschikbaar voor de mensen op de wachtlijst. De wachtlijst voor al die mensen die soms al jaren staan ingeschreven en netjes op hun beurt wachten, wordt hierdoor nog langer. Onrechtmatige bewoning staat dus een eerlijke woonruimteverdeling in de weg, omdat mensen illegaal ‘voordringen’ in de wachtrij.
Onrechtmatige bewoning heeft vaak ook een negatief effect op de leefbaarheid in trappenhuizen, buurten en wijken. Sommige illegale bewoners veroorzaken overlast en anderen houden zich juist afzijdig en stil. En wanneer het gaat om bijvoorbeeld hennepteelt of andere illegale praktijken, dan is er ook in veel gevallen sprake van overlast (bijvoorbeeld stank of wateroverlast) voor omwonenden. Soms is zelfs de veiligheid van omwonenden in het geding: door kortsluiting en oververhitting van een kwekerij kan er brand ontstaan.
Voor meer informatie omtrent woonfraude en overheid kunt u hieronder vinden:
https://wetten.overheid.nl/BWBR0023984/2008-05-14
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/08/30/beantwoording-kamervragen-over-woonfraude.
Het is lastig aan te geven wat de exacte kosten zijn van een privédetective voor een onderzoek. De inzet van de onderzoeksmiddelen en de benodigde uren van een privédetective zijn per geval afwijkend. Wij kunnen bij een vrijblijvend intakegesprek een offerte doen zodat u een indicatie krijgt in uw kosten.
Wij zorgen bij elk onderzoek continu een overleg omtrent de voortgang van het onderzoek en eventueel tot nu toe de gemaakte kosten. Zo komt u achteraf niet met verrassingen te staan. Op deze manier houdt u steeds controle over de kosten en inzet van het privédetective voor een onderzoek.
Recherchebureau DPR Nederland werkt binnen de wettelijke kaders en conform de huidige wetgeving. Iedere prive detective beschikt vanzelfsprekend over een legitimatiebewijs, afgegeven door de politie. Wij zijn erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid (POB nummer 1658) en aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Recherchebureau DPR Nederland verricht zijn werkzaamheden zorgvuldig, discreet en conform de waarborgen van de Gedragscode Particuliere Onderzoeksbureaus. Zie
https://wetten.overheid.nl/BWBR0010256/2016-10-01
Onze privédetective werken in heel Nederland én in het buitenland. Dus nationaal en internationaal zetten onze privedetective zich in om zaken op te lossen. Wij hebben een netwerk van specialisten waarmee wij regelmatig samenwerken. Sommige deelonderzoeken vereisen namelijk zeer speciale expertise. Zo leveren wij kwalitatief hoogstaand werk af tegen een fatsoenlijk tarief.
Het werkgebied van privedetective strekt zich uit over heel Europa. Provincies en plaatsen waarin wij vaak actief zijn: Almere, Amersfoort, Amerongen, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Brabant, Breda, Beesd, Beuningen, Beneden-Leeuwen, Culemborg, Den Bosch, Delft, Den Haag, Dordrecht, Doetinchem, Echteld, Ede, Eindhoven, Gelderland, Geldermalsen, Gorinchem, Gouda, Heerlen, Haarlem, Haarlemmermeer, Helmond, Hilversum, Houten, Kesteren, Leerdam, Leiden, Lienden, Limburg, Maurik, Nijmegen, Nieuwegein, Noord-Brabant, Ochten, Ophemert, Oss, Oosterhout, Papendrecht, Rhenen, Roermond, Rosmalen, Rotterdam, Tiel, Tilburg, Sliedrecht, Soest, Schiedam, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Venray, Vianen, Wamel, Wageningen, Weert, Woerden, Wijchen, Wijk bij Duurstede, Winterswijk, Zaltbommel, Zeeland, Zevenaar, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwijndrecht en Zwolle.
Ook buiten Nederland zijn we actief met onze werkzaamheden onder andere in Duitsland, Belgie en Luxemburg: Nordhorn, Gronau, Vreden, Bocholt, Rhede, Borke, Xanten, Emmerich, Kleve, Goch, Geldern, Nettetal, Viersen, Heinsberg, Aken.
Luik, Genk, Hasselt, Lommel, Turnhout, Antwerpen, Gent, Brugge.