Omschrijving van de afbeelding

Waar moet je op letten bij het inhuren van een Privé Detective?

Het inhuren van een privé detective doe je waarschijnlijk niet voor je plezier. Misschien word je gestalkt, is er sprake van mogelijk overspel of heb je het vermoeden dat je wordt opgelicht. Allerlei zaken waarbij voorzichtigheid een vereiste is en je iemand in vertrouwen moet kunnen nemen met uw gevoelige informatie. Een privé detective inhuren kan een goede oplossing zijn om achter de waarheid te komen en iemand te ontmaskeren, maar hoe weet je of een recherchebureau of privé detective betrouwbaar is en werkt binnen de wettelijke kaders? We helpen je graag op weg, zodat je zeker weet dat je in veilige handen bent.

Check legitimatie en aansluitingen

Een goede manier om na te gaan of een recherchebureau of privé detective betrouwbaar is en volgens de wet te werk gaat, is door te controleren of ze aangesloten zijn bij bepaalde instanties en of ze zich kunnen legitimeren. Ze moeten namelijk een vergunning hebben gekregen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om te kunnen opereren en hebben een inschrijving nodig bij de Autoriteit Persoonsgegevens, waardoor ze een recherche legitimatiebewijs ontvangen. Daarnaast kun je checken of het bedrijf aangesloten is bij de BPOB (Branchevereniging voor Particuliere OnderzoeksBureaus), wat toezicht houdt op de kwaliteit van de dienstverlening. Er wordt ook getoetst of de leden zich houden aan de wet- en regelgeving en de privacy gedragscode voor particuliere onderzoeksbureaus van de Nederlands Veiligheidsbranche. Zo weet jij zeker dat jouw privacy en je gegevens veiliggesteld zijn en dat het bedrijf op de hoogte is van de nieuwste regelgeving. Tot slot is het belangrijk om te controleren of de detective werkzaam is op kantoor of in een groot bedrijf. Wanneer je te maken hebt met een freelance detective die enkel bij een wegrestaurant wil afspreken, weet je eigenlijk al dat het foute boel is. Je kunt dus beter kiezen voor een recherchebureau wat een kantoor heeft waar je altijd terecht kunt.

Kennis, kunde en partners

Een volgend aspect waar je een recherchedienst op kunt selecteren is de kennis en kunde van de detectives. Beschikken zij over erkende diploma’s en worden ze bijgeschoold? Als dit een vereiste is dan zal het bedrijf dit nadrukkelijk op de website benoemen. De detectives van DPR Nederland beschikken bijvoorbeeld over een politiediploma en een Diploma Particulier onderzoeker. Daarnaast vereisen wij maar liefst dertien dienstjaren aan politie-ervaring, waardoor het observeren van mensen en het opmaken van rapporten van een bepaald niveau is. U kunt dus uitgebreide analyses verwachten die ook standhouden in de rechtbank. Ook werken wij samen met diverse partners om een klus zo professioneel mogelijk uit te voeren, waarbij de meest innovatieve technieken worden gebruikt. Kortom, de mate van expertise kan getoetst worden door deze onderdelen, waardoor u weet dat u met een professioneel en betrouwbaar bureau in zee gaat.

Hoe gaan ze te werk?

Het is belangrijk dat u zich veilig en op uw gemak gesteld voelt wanneer u met een recherchebureau of privé detective in gesprek bent. Voorafgaand aan het onderzoek zullen er meerdere gesprekken plaatsvinden om de situatie te analyseren en de verwachtingen helder te krijgen. De mogelijkheden worden doorgenomen, waarna er een plan van aanpak wordt opgesteld. Pas wanneer u het volledig eens bent met dit plan, starten wij het onderzoek en gaan wij aan de slag. We delen regelmatig onze bevindingen terwijl de werkzaamheden lopen en houden u op de hoogte van eventuele aanpassingen hierin.

Bent u op zoek naar een betrouwbare privé detective of recherchebureau waarbij uw gegevens en informatie veilig zijn? Neem dan vandaag nog contact met ons op en we gaan direct voor u aan de slag!