Omschrijving van de afbeelding

De kosten voor het inhuren van een privé detective of recherchebureau?

Wat zijn de kosten voor het inhuren van een privé detective of recherchebureau?

Als je te maken hebt met vervelende kwesties zoals alimentatiefraude, ziekteverzuim fraude, stalking, overspel, fraude in bedrijf of zelfs vermissing, dan wil je waarschijnlijk koste wat kost achter de waarheid komen. Je hebt het gevoel dat je in staat bent om er alles aan te doen, maar het inhuren van een recherchebureau of een privé detective voelt wat overdreven of iets wat enkel in films gebeurd. Daarnaast heb je waarschijnlijk geen idee wat het kostenplaatje van zo’n onderzoek is, waardoor je niet snel bij ons aan zal kloppen. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en hoe de kosten berekend worden per onderzoek.

Exacte kosten berekenen

We vallen direct met de deur in huis, want een standaardtarief per opdracht of zaak is er niet. Het is erg lastig om de exacte kosten van een onderzoek te berekenen zonder enige informatie van de opdrachtgever. Er zijn geen standaardtarieven voor een bepaalde klus of voor de uren van een privé detective, omdat elk onderzoek om andere middelen vraagt. Er wordt een kostenplaatje op maat gemaakt tijdens het vooronderzoek, zodat je direct weet waar je ongeveer aan toe bent voordat we van start gaan. Je hoeft echter niet bang te zijn dat we voor elk gemaakt telefoontje direct een factuur sturen, want wij begrijpen ook dat er veel onzekerheid bij zo’n klus komt kijken. Dit werk is voor ons dagelijkse kost, maar wij begrijpen heel goed dat het voor jou erg dichtbij komt en dit een hoop spanning en stress meebrengt. Alle gemaakte keuzes zullen in overleg uitgevoerd worden, dus je hoeft niet bang te zijn voor een enorme, onverwachtse rekening na afloop van het onderzoek.

Hoe werkt een onderzoek?

Om een kostenplaatje te kunnen maken van een onderzoek beginnen we met een gratis intakegesprek. Hierbij vertel je ons alles over het probleem en geef je ons voldoende informatie over jouw verwachtingen van het onderzoek. Dit kan zowel op kantoor van een van onze recherchebureaus, maar ook telefonisch of per email als je dat fijner vindt. Alle mogelijke methodes worden overwogen en de benodigde apparatuur en uren voor een privé detective worden berekend. Op basis hiervan krijgt u een indicatie van de kosten en pas na akkoord gaan wij van start. Wanneer er tussentijds informatie wijzigt of er juist nieuwe informatie aan het licht komt, zullen wij je op de hoogte houden. Mochten er kosten bijkomen hierdoor, dan overleggen we dit direct en ben je hier dus altijd van op de hoogte.

Toch een kleine indicatie?

Veel mensen denken dat het inhuren van een recherchebureau of privé detective direct leidt tot onbetaalbare rekeningen, maar dit hoeft echt niet zo te zijn. Veel privé detectives werken met een gemiddeld uurtarief van rond de tachtig euro exclusief btw, afhankelijk van de werktijden en de gestelde eisen. Hier komen uiteraard nog kosten bij voor de benodigde apparatuur en het plan van aanpak, wat per onderzoek verschilt.

Als je een exacte indicatie wil is het toch echt het verstandigst om te  starten met de gratis intake, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Neem direct contact met ons op voor meer duidelijkheid!